top of page

Svetlo podľa vás: Doplnky svetelnej výbavy inteligentných LED svietidiel na mieru

Updated: Mar 21

Vedeli ste, že okrem výberu dekórov, tvarov a výšiek korpusov svietidiel lumilogy ponúkame aj široké možnosti svetelnej výbavy? Prirovnám to k autám. Aj pri nich existujú základné modely a potom nasledujú rôzne doplnky, nadstavby, príplatkové vychytávky, ktoré robia celkový dojem z daného auta a jazdy.




Základná výbava svietidiel lumilogy


svetelná výbavy teplota svetla dekor svetla svetelné stropy

Predovšetkým treba zdôrazniť, že aj základný model svietidiel lumilogy je plne funkčný s dostatočne intenzívnym svetlom, hoci bez možnosti stmievania. Pomocou rozšírení svetelnej výbavy potom získate možnosť si vyskladať svetlo, ktoré bude spĺňať všetky vaše požiadavky a bude doslova na mieru. Všetky doplnky pre priame svetlo môžu byť aj v nepriamom svetle.



Doplnok svetelnej výbavy Indirect


dizajnové svietidlo nepriame podsvietenie svetelné stropy
Nepriame podsvietenie v podobe doplnku Indirect so super teplou farbou svetla 2200K

Čo ale to nepriame svetlo vlastne je? Nepriame svetlo, alebo inak povedané Indirect, je ďalšou z možností svetelnej výbavy, ktorú môžu mať všetky odsadené a závesné modely svietidiel lumilogy. Je to svetlo smerované do stropu, ktoré sa postará o príjemnú intímnu atmosféru. Odporúčame ho hlavne do spálne a obývačky napríklad so super teplou bielou farbou svetla 2200K, ktorá obsahuje len minimum modrej zložky svetla a podporuje zdravý spánok.




Doplnok svetelnej výbavy Tunable White


osvetlenie kuchyne zápustné svietidlo LED svetelné stropy
Zápustný svetelný strop REC s doplnkom Tunable White 3000 - 5000K

Ďalšou z možností rozšírenia svetelnej výbavy je LED sústava s nastaviteľnou teplotou bieleho svetla, tzv. Tunable White. Toto rozšírenie nám umožňuje simulovať denné svetlo, ktoré sa mení od rána, keď je jeho farba teplejšia cez poludňajšie studené svetlo až opäť po teplejšie svetlo k večeru.



Význam to má najmä zdravotný, keďže je dokázané, že svetlo výrazne vplýva na vylučovanie hormónov, ktoré ovplyvňujú procesy v našom tele podľa istého cyklu a jeho porušenie môže viesť k zdravotným a dokonca aj psychickým problémom. Nazýva sa cirkadiánny rytmus.


cirkadiánny rytmus zdravé osvetlenie nastaviteľná teplota svetla
Prirodzená dynamika denného svetla


Doplnok svetelnej výbavy Farby RGB


dizajnové svietidlo farebné svetlo LED svetelné stropy
Kompozícia trojuholníkových svietidiel lumilogy s doplnkom farby RGB v priamom aj nepriamom svetle

Ak máte radi hravé svetlo, ktorým si viete navodiť príjemnú atmosféru, tak je doplnok farby RGB práve pre vás. Farby RGB, farebná LED sústava, funguje na princípe miešania červenej, zelenej a modrej farby. Vďaka tomuto doplnku máte možnosť si namiešať akúkoľvek farbu z viditeľného spektra a vytvoriť si svetelnú atmosféru podľa vašich predstáv.



Doplnok farby RGB je obzvlášť obľúbený medzi deťmi a s radosťou sa s ním vyhrajú, tým pádom je vhodný do detských izieb či už v priamom alebo nepriamom svetle. Všetky tieto možnosti výbavy môžu fungovať súčasne. Táto kombinácia umožňuje nespočetné množstvo rôznych svetelných scén.




O doplnkoch svetelnej výbavy sa môžete dozvedieť aj z nášho pravidelného vlogu.



 

dizajnové svietidlo LED svetelná výbava svetelné stropy

Zariaďujete alebo plánujete

interiér?


Kontaktujte nás alebo sa príďte inšpirovať do nášho showroomu.



268 views

Σχόλια


bottom of page